Komfortstole – komfort lænestol

Komfortstole er stole man sidder godt i og som kan lænes tilbage. Alle vores komfortstole er fra Farstrup Furniture, og derfor kan du forvente en ensartet kvalitet både når det gælder komfortniveau og materialekvalitet.

Stel af egetræ eller bøgetræ

Der er en årsag til at man sidder godt i en komfortstol fra Farstrup, der er tilpasset hos SiddeDesign. For det første (hvis vi starter indefra) består hver eneste stol af et træstel samt et sæde og en ryg. Alle 3 dele kan tilpasses individuelt, – men den del venter jeg med at forklare.

Sæde og ryg består af koldskum af en høj kvalitet som er tilpasset og reguleret gennem en menneskealder eller to. Både sæde og ryg er formstøbt skum. Det betyder, at gummimasse er hældt i en form, hvor det står og stivner/hærder (i en kold proces: derfor koldskum. Altså ikke under påvirkning af varme. Den kolde proces er med til at sikre en høj kvalitet, hermed menes især lang levetid).

Gummimassen bliver, som før nævnt, hældt i en form (til enter sæde eller ryg), og hen over et metalstel med fjedre. Stellet i ryggen og stellet i sædet passer sammen, så de kan forbindes med meget holdbare acryl-hængsler. Disse hængsler holder sæde og ryg sammen og sikrer, at komfortstolene kan lænes tilbage.

Selve processen i produktion af stolene kan ses mere detaljeret hos den fabrik der producerer komfortstolene. Hvis du er interesseret kan du se mere om det på fabrikkens hjemmeside.

På alle komfortstolene er stellet af træ. Enten egetræ eller bøgetræ. Det kan være massivt eller formspændt træ. Træets vej fra skov til din stue kan også læses på Farstrup.dk, men jeg kan nævne, at der er tale om træer fra nordiske skove. Langsomtvoksende træer har en højere kvaltiet end hurtigtvoksende. I de nordiske skove vokser træerne langsomt, fordi klimaet er koldere.

Vi analyserer din siddestilling

Der findes forskellige sæder forskellige rygge og forskellige stel. Når disse dele sættes sammen danner det forskellige komfortstole, som har forskellige pasform og udseende. Disse forskelle udtrykker vi i modelnavne. Hos siddeDesign har vi alle komfortstolene, så der er både noget til høje og små – og folk derimellem.

Men den gode komfort kommer ikke alene af at vælge model. Det er i høj grad den individuelle tilpasningen, der er vigtig. For at komme frem til en god komfortstol, må stolen passe til brugeren på en række punkter såsom højde, dybde og vinkel. Hos SiddeDesign har vi udviklet et værktøj til at analysere din siddestilling og komme frem til en god, hensigtsmæssig og mulig siddestilling i din nye stol. Vores program rækker ud over Farstrups Comfort-Princip og er med til at sikre en høj siddekvalitet eller komfortniveau i din nye komfortstol.

Skandinavisk design og stil

Hvad der er en smuk eller pæn komfortstol, er et individuelt spørgsmål, som selvfølgelig ikke kan diskuteres. Men jeg kan fortælle lidt om komfortstolenes design og stil, og muligheder for de individuelle valg af betræk, træ, bejdse og olier.

Alle komfortstolene har et luftigt og skandinavisk udseende. Selvom de forskellige modeller tillader variationer i stolenes stil, kan man altid kende komfortstole fra Farstrup Furniture på deres let buede linjer og ærlige design. Og den er ikke til at lave om på. Men det er muligt, at vælge både betræk og træ til sin nye komfortstol. Til alle komfortstolene kan man vælge mellem adskillige dessigns og alle regnbuens farver. Møbelstofferne på SiddeDesigns hylder er alle nøje udvalgte efter kriterier som høj kvalitet (holdbarhed) og et design, der passer til stolenes stil.

Der findes 2 slags læder. Begge typer er fra Sørensen Leather, en Dansk læderproducent med mange års erfaring. Se også www.sorensenleather.com.

Den ene type læder er blød og eftergivende (til kendere: semi-anilin). Den anden læder er en mere forarbejdet lædertype og lidt mindre sårbar. Begge lædertyper er overhuder og derfor udenfor risiko for at krakelerer eller revne. På dansk: begge huder er af god kvalitet.

Som før nævnt kan komfortstolene fås i egetræ eller bøgetræ. Som massiv eller formspændt træ. Stellets form udgør komfortstolens model-navn. Forskellige stel kan monteres med forskellige sæder og rygge (undtagen en model). Forskellige rygge, sæder og stel giver forskellige pasform.

Både eg og bøg fås som: Ubehandlet træ; lyslakeret; klarlakeret; brunbejdset; sortbejdset; hvidolieret; olieret.

Bøgetræ fås desuden som: mahognybejdset; teakbejdset og kirsebærbejdset. Alle bejdsefarver er lukket af med lak.

Komfortstole: Størrelse og pladsbehov

Komfortstolene er ikke særlig pladskrævende, i forhold til komfortstole af andre mærker. En typisk og populær stol, model Plus måler 116 x 70 x 71. Se også model Plus 5900. Og med stolenes lidt luftige udseende, kan de sagtens stå i en lille stue eller hyggekrog, uden det kommer til at se for voldsomt ud.