Otiumstole – lænestole til ældre

Vi kommer ikke uden om, at menneskets fysiske evner svækkes med alderen, og derfor vil mange på et tidspunkt skulle vælge en eller flere otiumstole, som man sidder godt i som ældre. Det er nemlig vigtigt at man både kan sætte sig og rejse sig relativt nemt i en lænestol. Stole til ældre mennesker bør give komfort, stabilitet og sikkerhed for at sikre en behagelig og sikker siddeoplevelse. Netop dette er i fokus hos Farstrup Comfort Center, og vi vil i det følgende komme ind på nogle vigtige aspekter ved den gode siddeoplevelse for ældre.

Komfort

Man kommer ikke uden om komfort, når det handler om otiumstole. Vi skal have det godt som ældre, og da man ofte sidder en del ned, når man er kommet op i årene, er komfort et vigtigt nøglebegreb. Der skal være god og stabil polstring til ryg og sæde, og stolens højde skal passes ind til personens kropstype. Desuden skal fødderne hvile fladt på gulvet. Armlæn skal justeres, så det bliver behageligt at sidde en rum tid.

Stabilitet

En anden vigtig faktor, når man skal vælge lænestole til ældre, er stabilitet. Mange svækkes med alderen, og det kan blandt andet gå ud over ens balance og mobilitet. Lænestolen skal være stabil, og når man sidder i lænestolen, må man på intet tidspunkt føle usikkerhed. Stole med en bred base og lavt tyngdepunkt er typisk mere stabile, da de er mindre tilbøjelige til at vælte.

Sikkerhed

Sikkerhed er et kritisk træk ved stole til ældre mennesker, især for folk med begrænset mobilitet. Stole med sikkerhedsfunktioner såsom skridsikre fødder og låsemekanismer kan give ekstra sikkerhed og forhindre ulykker. Derudover kan stole med en højere vægtkapacitet rumme tungere individer og give ekstra stabilitet. Vores fysioterapeut hjælper naturligvis hvis du ønsker mere information om dette.

Indstillingsmuligheder

Justerbarhed er en vigtig funktion at kigge efter, når du søger efter otiumstole. Hos Farstrup tilbyder vi naturligvis stole, der kan justeres, så de passer til den enkeltes behov, kan hjælpe med at reducere ubehag og sikre optimal støtte. Justerbare funktioner kan omfatte sædets og armlænenes højde, ryglænets hældningsvinkel og sædets dybde. Vi vil gøre alt for at stolen tilpasses så individuelt som muligt.

Brugervenlighed

Omkring indstillingsmuligheder er brugervenlighed er en anden vigtig overvejelse, når du vælger stole til ældre mennesker. Stole med enkle og brugervenlige mekanismer, såsom håndtagsbetjente justerbare funktioner eller trykknapudløsermekanismer, kan gøre stolen mere brugervenlig og tilgængelig, og den enkelte kan derved let justere lænestolen, så den passer perfekt til formålet.

Otiumstole til seniorer

Konklusionen bør være, at stole til ældre skal give komfort, være stabile, og sikkerheden skal være i top. Det er vigtigt at vælge stole, der passer til den enkeltes behov og fysiske evner. Stole med disse funktioner kan hjælpe ældre mennesker med at bevare deres uafhængighed, komfort og livskvalitet. Med så mange tilgængelige muligheder er det værd at tage sig tid til at undersøge og sammenligne otiumstole for at finde den bedste pasform.

Kontakt os hvis du vil vide mere om lænestole til ældre.